Monday , August 26 2019
Home / slovenia / V Kranju ne morete več dobiti družinskega zdravnika

V Kranju ne morete več dobiti družinskega zdravnikaV zdravstvenem domu Kranj se soočajo z velikim pomanjkanjem zdravnikov družinske medicine

Ker naen družinski zdravnik ne more več vpisovati novih bolnikov, občanom svetujejo, da si osebnega zdravnika izberejo drugje. Razmere naj bi bile po besedah ​​direktorice Lilijane Gantar Žura leta veto the slogan.

Kranjski zdravstveni dom ima 34 ambulant in 495 zaposlenih. Nove bolnike je v zadnjih tednih sprejemala le ena zdravnica, sedaj pa je tudi ona dosegla kvot največjega dovoljenega števila registriranih bolnikov. V Kranju tako lahko nove bolnike sprejemajo le izjemoma; nepokretni ali starejši, ki res ne morejo imid osebnega zdravnika v drugem kraju.

Tisti, ki osebnega zdravnika pere nimajo, pa se bodo morali registrirati tudi pri zdravnikih v drugih krajih. Kranjčane tako pozivajo, da naj se v hudi stokjom v za travníkov z oo troví v khavní výský škofji Loki, kjer imajo nove ambulante in proste zmogljivosti. Te naj bi bile na voljo tudi v Kamniku.

In the pediatric population, cardiologists in pediatric patients. Kot pojanjuje direktorica, se težave vlečejo že deset let. Nanje sicer stalno opozarjajo, a izboljšanja ni, situation je vse slabša.
Zdravniki pri Bratuškovizdravniki pri bratuškoviSloveniaDruzhinska medicine bo priority

Težava je predvsem v tem, da se le malo mladih zdravnikov odloča za specializacijo družinske medicine. Rzitev je mogoče v tem, da bi lahko zaposlili mlade zdravnikov, ki po diplomi čakajo na specializacijo, za kar bi tudi dobili sredstva, zaradi velikosti ta kranjskemu zdravstvenmu domu ne pripada.

Kot pravi directorica, so zdravniki v njihovem zdravstvenem domu preobremenjeni, Saj s východných vývodných vývodného rozvodných vývodného rozvodného rozvodní, a se se od kvota določala regijsko. Dodaja tudi, da je sedaj kvotod enaka, a govori o tem, da bi jih ponovno določali po posameznih območnih enotah, kar bi znova predstavljajo slabše pogoje za bolnike na Gorenjskem.
Situation vedno slabša, dela je vedno več. Hospitalizacije se krajšajo in vse bolj kompleksni bolniki prihajajo v primarno oskrbo. Too wo eg ne se se se oval oval oval oval oval

Bolniki pa že na splošno težko pridejo do zdravnika, sucker of the knee in the body, sucker of an ambulance dulzhina medicine v Kranju tudi po 150 do 200 klicev na dan. Težko je delati triad in pregledati vse bolnike. Zato se vedno bolj pogosto dogaja, da se ljudje zatekajo v dežurne ambulante, zaradi česar so že uvedli plačevanje nenujnih zdravstvenih storitev v dežurnih ambulantah.
Zdravniki so vedno bolj zgarani, kar privede do daljših bolniških odsotnosti in aggorelosti. Zelo predana in delovna zdravnica je celo umrla na delovnem mestu. Zaenkrat sicer zdravniki, not a victim of a druga delovna mesta, a se havijo, da se bo s časom tudi to začelo dogajati.
ZdravnikiZavarovanjeSloveniaDelodajalci on vedno no plačujejo prispevkov za zdravstvo

Tudi drugje after Gorenjski manjka zdravstvenega shot. Na Bledu, Jesenicah in Radovljici primankjuje splošnih zdravnikov, v Bohinju, Kranju, v Škofji Loki in Jesenicah pa je premalo pediatrov. Na Gorenjskem bi na splošno potrebovali več radiologov in ye dermatologist.


Source link