Tuesday , August 20 2019
Home / slovenia / Počůvšek: Minimalno plačo zviševiti postopno in v več fazah

Počůvšek: Minimalno plačo zviševiti postopno in v več fazahMinimal plaque bi bilo treba zviševiti postopno in v vef fazah, it is not possible to remove it from all over the world, and then you will have a chance to visit this place, where you will come to Brdu at the entrance to the Kranju deja gospodarski minister Zdravko Pochivalšek. Spremembe pri minníni pláč, kot jih predvideva zakonski predlog, bodo pomembno vplivale na vrsto podjetij in delovnih mest ter konkurencirovanie poslovnega okolja, opozarja Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Finding a minimal in povprečne plače v zadnjih letih ni sledila find a gross domačega proizvoda (BDP), je na vrhu gospodarstva deď minister Zdravko Pochivashek. "Ljudje si zaslužijo pošteno plačilo za svoje delo," je dejal, je pa treba pri tem pretehtati, kaj je mogoče in kaj je dolgoročno vzdržno za vse.

"Uspešno gospodarstvo je temelj socialne države"

"Minimal plaque moramo dvigovati postopno in v vech fazah. To pomeni, da ne moremo izvzeti vseh dodatkov naenkrat in je obenem zvišati," je poudaril. Uspešno gospodarstvo je po njegovih besedah ​​temelj socialne države. "Why do not you guys do it, ni denarja za nič – ne za šole, ne za ceste, ne za plače, ne za zdravila," je povedal.

Minister, we are going to give you a gift for your business

Gospodarstvo zna preżiveti in se prilagoditi, največ, kar dzilo za gospodarstvo naredi država, pod je to, da omogoči predvidljivo, konkurenčno in stabilno poslovno okolje. Zato je za ohranjanje zdravega gospodarstvo pomembno, da so spremembe, npr. glede obdavčitve dela, kapitala, dobičkov ali davčne olajšave, napovedane in izpeljane previdno. "Iskreno verjamem, da je v novi vladni ekipi dovolj zdravega razuma in posluha za gospodarstvo, da bomo zastavljene ukrepe izvedli v prid vseh nas," je deľ Počivalšek.

You have the right to make a proposal for a dowry on your behalf, and you will be treated as a povedal minister. In the case of mines, the ministrskih kolegov deli njegovo stališče, da ne bi bilo dobro, da bi do sprememb prišlo že z januarjem in da bi iz minimale plače izločili vse dodatke. Izražena podpora koalicijskih poslancev predlogu zakona po njegovih besedah ​​ne pomeni, da se zakona ne da "izboljšati" z dopolnili.

GZS opozarja na postledice sprememb pri minimalni plači

"Potrebna je tako strokovna razprava kot socialni dialog o vprašanje minimalne plače in plačne politike v Sloveniji. Za to pa je potreben čas. Posledice nepremišljenega politicianga določanja minimalne plače bodo pomembno vplivale na obstoj ul vrste podjetij in delovnih mest ter konkurencnosti slovenskega poslovnega okolja, "je danes na vrhu slovenskega gospodarstva na Brdu pri Kranju opozorila izvrsna direktorica GZS Sonja Smuk.
Sonja Smuk GZS


Photo: Željko Stevanić / IPF

Vlad is positive, do not overdo it

"Protestiramo proti enostranskemu spreminjanju zakonodaje, ki pomembno vpliva na pogoje poslovanja in povečuje nepredvidljivost poslovnega okolja," je poudarila. Zato so v torek vlado pozvali, naj ne podpre zakona, naj začne s postopkom usklajevanja minimalnym plače za leto 2019 in sproži argumentirano razpravo socialnih partnerjev o prihodnji ureditvi minimalnoy plače v okviru Ekonomsko-socialnega sveta (ESS).
denar denarnica "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/07/78/f9f06dca1262a70a3e8d-denar-denarnica.jpegNoviceDelodajalci traced them to the minimum width of the ward. Najmanj plačani pa zaslužijo le 350 evrov bruto.
comments:

47delitve:
450GZS poudarja, da država not more administrativno zagotoviti in the fifth minimal plače, ne da bi s tem tvegala izgubo delovnih throw. The minimal minimum wage for the mogos is zagotoviti le z zvišanjem dodane vrednosti, produktivnosti in izvoza, je dejala Shmucheva.

"O Minimal Widespread No More Odlochati Sam Policy"

V zbornici se strinjajo z vsakoletnim usklajevanjem minimalne plače, kot ga določa veljavni zakon o minimalni plači, ki upošteva inflacijo in druge kriterije, kot je produktivnost. "Finding a minimalist broadcode of tactics for the podvprašanjem. No more about the minimum widespread, mimos socialnega partnerstva, odločati samo politics." In their celo tako, da podpira novosti, ki povsem spremenii osnovne postulate, kot je definicija plače. "Takih tektonskih premikov se ne dela brez usklajevanja in se jih ne dela v mesecu ali dveh, "je poudarila izvššna direktorica GZS.

Predlog zakona, ki ga je v DZ vložila Levica, podprle pa soga tudi poslanske skupine koalicije, po njenem mnenju ne upošteva daystev, da minimalna rača raace hitreje od inflacije. On January 2009, the total gross payload for the 17th odstotkov, the minimum wage for the 43rd odstotkov, will be available for up to 11 odstotkov.
Računalnik, evri, tipkovnica, denar


Photo: Thinkstock

Poleg tega ima Slovenija ze sedaj med državaṁ EU najmanjšo razliko med minimalno in povprečno plačo – v EU je povprečna višina minimalne plače pri 43 odstotkih povprečne plače, v Sloveniji nad 52 odstotkov povprečne plače.

Produktivnost dela se je že sedaj povečevala pol počasneje od minimalne plače, nadalje opozarja GZS. Poleg tega je v Sloveniji trenutno v podjetjih, ki imajo povprečno dodano vrednost na zaposlenega nižjo kot 18.000 evrov, več kot 50.000 zaposlenih. "Mnogi od teh delajo za yvne naročnike, ki zasledujejo načelo najugodnejšega ponudnika z najniežjo ceno," je povedala Šmucjeva.

Opozarjajo, here, the "unikatna" predlagana metoda spreminjanja minna plače zelato hitro vplivala na celotno plačno politiko, na socialne transferje, pokojnine in na plače v javnem sektorii. "Do you want to zagotovili z noviki davki ali krčenjem sredstev za programe v zdravstvu, infrastruktri in šeekje?" se je vprašala.

Izpostavila je tudi, da predlagatelji zakona posegajo tudi v rirski zakonski in pravni contextu, saj drugače opredeljujejo definicijo plače, kot izhaja iz zakona o delovnih razmerjih. After November, you will not be bereaved to you in the past, but you will have to pay a fee. "He unicum vnash velika tvegana v prihodnja kolektivna pogajanja in neusklajenost v voshim pravnem redu," meni Shmuchev.

We will provide the Zakonskim spremembam nasprotujejo tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), which will provide you with the most up-to-date strokes in the postal network on the net. "Why do you want to leave me alone?", So I wrote about sporočilu.

Glede načrtovanega izvzettaja dodatkov iz minimalne plače opozarjajo, da dodatek za delovno dobo po zakonu pripada vsakemu delavcu, zato bo največje povišanje plač ravno na račun tega dodatka. "It is a matter of course, Da bodo spet negativno diskriminirani starejši delavci, ki imajo višji dodatek za delovno dobo. Zaradi tega bodo tezje dobili zaposlitev, saj bodo stroški dela za delodajalca višji," so poudarili.

Ob him so znova opozorili na pomanjkanje socialnega dialoga ob obnovnya tako pomembnih vprašanj, kot je višina minimalne plače.


Source link